Online Shoppen

Online winkelen wordt makkelijker met Maestro®!

Vanaf nu kan u uw Maestro® kaart gebruiken om online te shoppen!* Het enige wat u nu nodig hebben is een SecureCode™, een unieke code waarmee u online even veilig kan betalen als met uw PIN-code in een winkel.

Hoe begin ik eraan?
Als uw kaart is uitgegeven door één van de deelnemende banken*, neem dan contact op met uw bank om zeker te zijn dat u met uw Maestro® kaart online kan shoppen. Zodra uw kaart is geactiveerd, stuurt uw bank u een authenticatiemiddel, mocht u dit nog niet ontvangen hebben. Dit kan een Personal Card Reader (persoonlijke kaartlezer) of Digipass zijn en deze heeft u nodig voor elke online aankoop die u doet. Met deze eenvoudige hulpmiddelen in de hand—uw kaart en uw authenticatiemiddel—bent u klaar om online te shoppen!

Wat is SecureCode™ en hoe werkt het?
SecureCode™ is het authenticatiesysteem van Maestro® waardoor u veilig en met totale gemoedsrust online kan shoppen. Hierdoor wordt online shoppen met Maestro® net zo veilig als op de winkelvloer.

Afhankelijk van de bank waarbij u aangesloten bent, zal u een persoonlijke kaartlezer of Digipass ontvangen hebben. Deze heeft u nodig elke keer u online iets wil kopen. Uw persoonlijke kaartlezer of Digipass genereert een unieke code voor de transactie die u maakt om zo uw identiteit te controleren, toestemming te verlenen voor de betaling en helpt u te beschermen tegen fraude.


* Op dit moment bieden in België de volgende banken online winkelen met Maestro® aan: ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda & C°, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC, Centea, Deutsche Bank, Fintro, ING, KBC en VDK. Op dit moment kan u Maestro® alleen gebruiken om online te shoppen indien uw kaart is uitgegeven door één van deze banken. Allicht zullen meer banken in de nabije toekomst de mogelijkheid aanbieden om online te shoppen met Maestro®.

3 eenvoudige stappen
om veilig online te shoppen met Maestro®

Voer uw kaartnummer in op de e-shop pagina in het daartoe bestemde veld. Dit nummer bevindt zich in het midden van uw Maestro® kaart.

Een nieuw venster zal verschijnen en zal vragen naar uw SecureCode™. Gebruik uw persoonlijke kaartlezer of Digipass om uw unieke code te genereren voor deze transactie. Voer deze code in het daartoe bestemde veld in.

Zodra u alle details die u hebt ingevoerd hebt gecontroleerd, klikt u op de knop om de betaling te verwerken. Uw identiteit zal worden geverifieerd door uw bank en, op voorwaarde dat u voldoende geld heeft op uw bankrekening, wordt uw betaling binnen seconden uitgevoerd!